Recent toegevoegde artikel(en)
  • Product
  • Aantal
  • Prijs
  1. Er bevinden zich geen producten in je winkelwagen
Wijzig winkelwagen
Eindtotaal 0.-
Subtotaal (inclusief BTW) 0.-
BTW (%) 0.-

Tips van Weber

BarbecuenHet organiseren van een bbq-feest is écht niet zo lastig als het lijkt. Een gemiddeld barbecuefeest bestaat meestal uit een groep van zeven à acht personen. 

Tip 1 - Praktisch en veilig
Zorg voor een volle gasfles en/of voldoende briketten. Van één gevulde brikettenstarter kan een bbq met een diameter van 57 cm ongeveer drie tot vier uren branden. Zorg dat het deksel van de gasbarbecue open staat wanneer je deze aansteekt. Plaats de barbecue op een vlakke en stevige ondergrond.

Tip 2 - Aan de slag op de BBQ
Hou er rekening mee dat er gemiddeld 350 gram vlees per persoon nodig is. Met daarbij de nodige bijgerechten, zoals groentes, aardappelpartjes, vers fruit en salades. Zorg voor voldoende frisdrank, wijn, bier en cockt ails (vergeet het ijs niet!). Reken op ongeveer vier tot vijf glazen per persoon.

Bewaar bederfelijke levensmiddelen in de koelkast tot vlak voor het gebruik. Vlees mag over het algemeen op kamertemperatuur worden gebracht voor gebruik. Dit zorgt ervoor dat het vlees gelijkmatig gaart. Zorg ervoor dat de bbq goed heet is voordat het gerecht op het grillrooster wordt gelegd (tenminste 175 ˚C). Nu nog een leuk achtergrondmuziekje om het feest compleet te maken.

Nog even langs Formido en het feest kan beginnen!
Je gaat een bbq-feest organiseren of gewooon lekker barbecueën met z'n tweeën of met je gezin, dan heb je natuurlijk naast eten en drinken ook een barbecue nodig. Maar voor welke ga je dan? In het assortiment van Formido vind je diverse barbecues en heb je daarbinnen de keuze uit een elektrische barbecue, een gas barbecue of een barbecue op kolen. 

Een elektrische barbecue is wel het meest makkelijke om te gebruiken. Stekker in het stopcontact, even warm laten worden en je kunt beginnen met de barbecue. Alleen niet iedereen vind elektrisch bakken het gevoel van echt barbecuen geven.

Ga je dan misschien liever voor een gasbarbecue? Deze is namelijk na aansteken gelijk gebruiksklaar. Zorg er wel voor dat je altijd een goed gevulde of nieuwe gasfles bij de hand hebt. Gas kan nameljk vrij snel opraken.

En dan is er nog de barbecue op kolen. De meningen zijn vast en zeker verdeeld, maar heel veel mensen vinden een stukje vlees of vis van een kolenbarbecue toch het meeste smaak hebben. Hou wel een (extra) zakje kolen bij de hand en ja, het duurt wel even voordat de kolen warm genoeg zijn, dat je kunt beginnen met barbecueën. 
Eventueel kun je voor de veiligheid een emmer met zand naast de barbecue zetten. Stel dat een stukje vlees in brand vliegt, dan heb je dit gelijk geblust met het zand. 

Welke barbecue accesoires
Het maakt niet uit voor welke barbecue je gaat, barbecue accessoires heb je altijd nodig. Het vlees of de vis omdraaien gaat immers niet vanzelf. Een gereedschapsset komt dan altijd wel van pas. Ben je uitgegeten, dan is de meest vervelende klus aan de beurt, het schoonmaken van de barbecue. Ook voor schoonmaakproducten kun je bij ons terecht, het maakt het de klus in ieder geval iets makkelijker. Is er geen plek meer in je schuur om je barbecue in neer te zetten, dan is een beschermhoes absoluut een optie om je barbecue droog onder weg te zetten.