Suzuki Swift Cup

Formido Swift CupFormido is hoofdsponsor van de Formido Swift Cup. Deze jonge raceklasse, die sinds 2007 in actie komt tijdens de belangrijkste autosportevenementen, is een initiatief van Suzuki importeur NIMAG en Circuit Park Zandvoort.

Jong talent
De Formido Swift Cup richt zich met name op jonge rijders tussen de vijftien en twintig jaar, die binnen de autosport de nodige ervaring willen opdoen en op zoek zijn naar een professionele en competitieve raceklasse. Naast jong talent is er een speciale plek ingeruimd voor de deelname van dames, die gezamenlijk strijden voor de Ladies Cup. Rijders van boven de 20 jaar met geen of nauwelijks race-ervaring zijn uiteraard ook van harte welkom.

Seizoen 2013

De Formido Swift Cup is aan zijn zevende seizoen begonnen en Jan van den Ham, algemeen directeur van cup-sponsor Formido Bouwmarkten, is nog net zo enthousiast als toen het autosportavontuur zes jaar geleden van start ging. "Het is toch prachtig om te zien hoeveel talent de Formido Swift Cup al heeft voortgebracht. Door met z'n allen de schouders eronder te zetten, zijn we er ook nu weer in geslaagd een mooi en groot veld bij de Paasraces aan de start te brengen. Ik heb er ontzettend veel zin in", meldt Van den Ham met een aanstekelijk enthousiasme.

Lees het hele nieuwsartikel >>

Formido Swift Cup Sponsor Promo     Formido Swift Cup op TT Circuit Assen 
 

Agenda

Wil je een van de races bijwonen? Bekijk hieronder wanneer en waar de Formido Swift Cup een race rijdt.

Datum Race Plaats
9 juni 2013  Dutch Power Pack Festival     TT Circuit Assen 
23 juni 2013 Superstars@Zolder Circuit Zolder (België) 
7 juli 2013 Masters of Formulas 3 Circuit Park Zandvoort
8 september 2013     Trophy of the Dunes Circuit Park Zandvoort
13 oktober 2013 Formido Finale Races Circuit Park Zandvoort

Publiciteit

De organisatie van de Formido Swift Sport Cup is in handen van Circuit Park Zandvoort. De races van de Formido Swift Sport Cup worden in samenvatting op televisiezender RTL 7 uitgezonden. Bekijk de Formido Swift Cup website voor meer informatie en de laatste nieuwtjes.

Ook Tom en Tim Coronel dragen de Formido Swift Cup een warm hart toe en daar zijn wij blij mee! Beide racers begeleiden de jonge coureurs in deze raceklasse. Bekijk hieronder het complete interview met Tom Coronel. Vanaf 9 minuten praat Tom over de Formido Swift Cup.